Arkadaşlık Madalyası

 

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde ilkbaharın sıcaklığı ile mutlu olan, günlerini hep ormanda oyunlar oynayarak geçiren hayvanların yaşadığı bir orman varmış. Bu ormanda hiç kavga olmaz hepsi çok iyi anlaşırmış. En iyi arkadaşlar da tavşan Ruki ve Sincap Toki miş.

Günlerden bir gün hayvanlar toplanmış ve oyunlar oynamaya başlamışlar. Ama her gün aynı oyunları oynadıkları için çok sıkılmışlar. Kendilerini eğlendirecek başka aktiveteler bulmak için düşünmeye başlamışlar. Tavşan Ruki’nin aklına bir fikir gelmiş “Koşu yarışı”. Hemen fikrini arkadaşlarına anlatmış ve hepsi çok sevmiş, tilki, zebra, Ruki, Toki ve daha bir çok hayvan koşu turnuvası için çalışmaya başlamışlar. Toki “Ah Ruki fikrin çok güzel ama sen bu ormanın en hızlı hayvanlarındansın hepimizi zaten yeneceksin” demiş. Ruki “Olur mu öyle şey bu şans işi, sen çalışmaya devam et arkadaşım senin de hızlı koştuğunu hepimiz biliyoruz” demiş. İki arkadaş bu konuşmanın üzerine gülüşmüşler ve çalışmaya devam etmişler. Ertesi gün, yarışmaya katılacak olan hayvanlar yerlerini almış tilki, Ruki, Toki, zebra ve ceylan sıraya girip düdüğün çalmasını bekliyorlarmış. O sıra da diğer hayvanlarda etrafta onlara destek olmak için sıralanmışlar. Düdük çalmış ve beşi birden koşmaya başlamışlar. Hepsi o kadar hızlıymış ki kimin birinci olacağı belli değilmiş. Ruki bir atak yapmış ve hepsinin önüne geçmiş ama bir anda en yakın arkadaşı Toki’nin ayağını takılmış ve yuvarlanmaya başlamış. Ruki bir anda arkadaşını yerde görünce yarışı bırakmış ve hemen yanına gitmiş. Toki’yi yerden kaldırmış fakat Toki koşuya devam edemeyeceği için yarışı bırakmış. Ruki arkadaşının o halini görünce o da yarışı bırakmış ve arkadaşına destek olmuş.


O sırada yarışı kazanan tilki olmuş. Herkes tilkiyi alkışlamış ve sıra ödül zamanına gelmiş. Tilki birinci olduğu için ona birincilik madalyası vermişler. Ama ödül sadece tilkiye değil Ruki’ye de verilmiş, ona da en iyi arkadaş madalyası verilmiş ve neşe içinde herkes oyunlarına devam etmiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tembel Canın Macerası

Tembel Balık Hikayesi

Bir Tavşan Masalı